Kan du skriva?

Ibland får jag frågan om jag kan skriva även om den kanske inte är lika rakt formulerad som i rubriken. Efter över 20 år som frilansjournalist och copywriter får vi verkligen hoppas att svaret är ett rungande “Ja!”. Det är egentligen en ganska konstig fråga att ställa till någon som jobbar med att skriva. Ändå förstår jag. Den som anlitar en copywriter eller skribent vill givetvis ha en skicklig person.

Vad jobbar du med? Kan du visa något? 

Jag jobbar mycket med tonalitet, innehållsstrategier och onlinekommunikation. De jobb jag är mest stolt över går inte att visa upp eller lever bara en kort tid online. Det är dessutom svårt att visa hur rätt ord i ett köpflöde leder kunden hela vägen till slutfört köp. Dessa små ord är värda guld.

Ok… Men hur var det nu med förmågan att skriva? Svara på frågan!

I stället för att själv svara på frågan, låter jag andra göra det. Några som gillar hur jag skriver är Svenska Dagbladet, Resor, Åka Skidor, Mama, Metro samt en rad olika kund- och branschtidningar. Företag och organisationer som instämmer är bland andra Coop, Systembolaget, SkiStar, Skanska, Åhléns, Nordea, ICA, Skatteverket, Försäkringskassan, Ekobrottsmyndigheten, Clas Ohlson, Vattenfall och Lion Alpin. Exempel på byråer som tycker att jag kan skriva är DDB, Forsman & Bodenfors, Antrop, Daytona (Itch), Creuna, Publicis Razorfish och Decerno.

Jaja, jag fattar. Men kan du visa upp något du har skrivit?

Absolut. Här kommer några exempel:

Surfdröm slog ut statusjobb – reportage i Svenska Dagbladet

Surfparadiset Biarritz – reportage i Åka Skidor

Sol, bad och rom på Barbados – reportage i Resor

Fransk golf i världsklass – reportage i Resor

En god resa till Baskiens kök – reportage i Resor

Barnens Bali – reportage i Resor

En lång rad byggprojekt – Skanska (skrolla ner)

Upptäck Stockholm – Master Card

NENT Group, iZettle och Svenska Spel – kundcase för Riada

Vemdalen – reportage för SkiStar

Exempel på artiklar  olika bransch- och kundtidningar

Ok, du kan verkligen skriva. Hur anlitar jag dig? 

Tack! Mejla till jag@carinbrink.se eller ring 0708-66 68 86. Jag ser fram emot att höra från dig.

No Comments

Leave a Reply